Posjet policiji

Posjet policiji

U povodu Dana policije, koji se obilježava 29. rujna, djeca dječjeg vrtića “Bregunica” posjetili su Policijsku postaju Đurđevac gdje su mališane proveli prostorima policijske postaje, pokazali su im raznu policijsku opremu, a u dvorištu su razgledali policijska vozila: motor, automobile i “maricu”. Vodić službenog psa održao je i pokaznu vježbu s policijskim psom za detekciju droge.
Djeca su sa posebnim zanimanjem, ali i nevjericom razgledali pritvorske prostorije, a neki su i ulazili da vide kako izgleda pravi “zatvor” a na kraju je sve završilo druženjem uz sokove i grickalice.
U sklopu posjeta vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca su djecu upoznali s različitom opremom s kojom izlaze na intervencije pokazali vatrogasna vozila, a potom su demonstrirali gašenje požara pjenom i vodom.
Također smo prošetali i Gradskom tržnicom Đurđevac gdje su djeca imala priliku doživjeti bogatstvo boja i mirisa te upoznati vrste voća i povrća.
Posjetili smo i poslovnicu Erste banke u gradu Đurđevcu gdje su djeca saznala što se u banci radi, što je štednja i kako možemo štedjeti, a djelatnice banke su djeci pokazale kakao radi brojač novaca i kako izgledaju sve novčanice. Ono što smo naučili je da je najvažnije – štedjeti.
Posjet smo završili igrom na igralištu i vratili se u vrtić umorni, ali prepuni dojmova. 

 


Ispis   E-mail